expozitie “Arhitectura industriala in Brasov: 1880-1940”

macheta aabv 2014

In perioada 27 decembrie 2014 – 18 ianuarie 2015 va invitam sa vizionati expozitia “Arhitectura industriala in Brasov: 1880-1940”, care va fi amplasata in Brasov, in Parcul Facultatii de Silvicultura (langa Poarta Ecaterina). Vernisajul expozitiei va fi sambata, 27 decembrie, ora 15.00, în turnul Portii Ecaterina. Va asteptam cu drag!

Arhitectura industriala in Brasov: 1880-1940

În Brasov, arhitectura industriala se delimiteaza de cea civila catre sfârsitul secolului al XIX-lea, când micile ateliere devin neîncapatoare pentru productia pe care trebuie sa o adaposteasca. Dezvoltarea economica din perioada interbelica amplifica numarul de fabrici ca investitii noi sau relocate din lipsa spatiului în mijlocul orasului. Pana la al doilea razboi mondial, majoritatea marilor întreprinderi dezvoltate si cunoscute în comunism aveau deja nucleele constituite. Cum arata arhitectura industriei brasovene în aceasta perioada si caror motive – tehnologice, economice, artistice – i se datora înfatisarea ei, sunt întrebari la care expozitia încearca sa raspunda prin desene, fotografii de arhiva (reproduceri preluate din Orasul Memorabil si Arhivele Nationale) si date istorice ale unor fabrici din Brasov din perioada 1880-1940.

Proiect cultural finantat din timbrul arhitecturii.

Organizator: Ordinul Arhitectilor din România – filiala Brasov-Covasna-Harghita

Parteneri: Mons Medius, Yolans, GTM Trading

Share on Facebook

2 Comments

 1. Reply
  Traian Popescu December 6, 2015

  Stimati organizatori,
  fiind interesat de istoricul fabricilor de bere din Romania am intrebarea daca paralel cu expozitia s-a editat si un catalog., iar daca da cum se poate procura.
  Cu salutari cordiale
  Traian Popescu

  • Reply
   ovidiu December 21, 2015

   Exista o brosura a expozitiei, disponibila la sediul Ordinului Arhitectilor din Brasov. Brosura contine informatia comprimata a expozitiei, atat cat a permis formatul de 24 de pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *