Despre proiect

Proiectul cultural intenționeaza informarea publicului larg despre arhitectii importanti care au activat in Brasov si cladirile reprezentative ale acestora din perioada 1870-1914. Brasovenii sunt mandri de centrul istoric, de simbolurile orasului (Casa Sfatului, Biserica Neagra), de structura orasului medieval, dar cunosc mai putin  arhitecții notabili ai orasului din perioada epocii moderne si cu atat mai putin cladirile remarcabile ale acestora. De aceea ne-am propus sa punem in lumina cateva constructii reprezentative, dar mai putin cunoscute (unele din ele disparute) si cativa arhitecti care au activat in Brasov in aceasta perioada.

In cadrul expozitiei vor fi concepute, realizate si amplasate instalatii care au rol de semnal pentru eveniment. Acestea vor reprezenta machete 1:50/1:100 ale catorva cladiri din expozitie insotite de suporturi adecvate si de o harta a orasului din epoca. Asamblarea machetelor va fi o activitate publica, realizata cu participarea publicului doritor. Cladirile care formează subiectul expozitiei vor fi marcate in fata intrarii, pe paviment, cu elemente grafice, pentru a face legatura cu expozitia.

“Arhitectii si arhitectura in Brasov” este un proiect cultural organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Brasov-Covasna-Harghita, finantat prin taxa de timbru a arhitecturii. Coordorator: arh. Ovidiu Talos. Echipa: arh. Catalin Stroe, arh. Corina Dumitrescu, arh. Miruna Stroe, Cristina Bogdan, Carmen Chiperea, Roxana Macinic, Alex Stefan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *